Napi evangélium

2016. október 21. – Péntek

Szolgálati közlemény (frissített változat)

Sajnos a freemail és a citromail címekre az e-mail kézbesítés az utóbbi időben többször nem működött, ezért akinek a freemail/citromail használók közül van másik e-mail címe (például gmail), akkor azt javasoljuk, azzal iratkozzon fel.

EZÚTON NAGYON KÖSZÖNJÜK mindazoknak, akik eddig átiratkoztak.

A régi freemail vagy citromail címről való leiratkozás és a másik címmel való feliratkozás menete:

1. A freemail címekre kézbesítést lemondani (a meglévő freemail címről) itt lehet: evangelium-lemondas (kukac) hcbc.hu
2. Feliratkozni itt lehet a másik címmel a napi evangélium listára/hírlevélre:
http://www.evangelium365.hu/
A feliratkozás az evangelium375 honlap alján található.

Az evangelium365 honlapon az Olvasom menüpontban, a napi dátum melletti hangszóróra kattintva a szokásos módon meg is lehet hallgatni a Napi E-vangéliumot.Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”, és megjön az is. Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel? Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság? Amikor ellenfeleddel a hatóságokhoz mégy, igyekezzél még az úton kibékülni vele, hogy a bíróhoz ne hurcoljon. Mert ha a bíró elé visz, akkor a bíró átad a börtönőrnek, a börtönőr pedig börtönbe vet téged. Mondom neked, ki nem szabadulsz onnan, amíg tartozásodat az utolsó fillérig le nem fizeted.

Lk 12,54-59

   
   

A zene világnapja

A művészeti iskola közreműködésével emlékeztünk meg a zene világnapjáról. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést. A műsorban a világ népeinek zenéi csendültek fel különböző hangszereken.

Bolyai Matematika Csapatverseny

A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére először 2004 őszén került megrendezésre Budapesten 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak.

Read more...

Rímbe szedett természet

2016. október 14-én rendezte meg hagyományos versmondó versenyét a Füvészkert. Iskolánk lelkes szavalói is jelen voltak: Tóth Emma, Kovács Dorina, Gyuris Luca, Kiss Lívia 1. osztályosok; Urbán Izabella 2. osztályos; Szűcs Netti 3. osztályos; Gyuris Enikő és Schreck-Papp Róza a 4. osztályból; Fejes Csilla és Bátki-Fazekas Lenke az 5. osztályos tanulók képviseletében.

Read more...

Tanítás helyett kerékpártúra

Október 15. (szombat) Magyarországon munkanap. Iskolánk tanítás nélküli munkanap keretében csatlakozik a zsombói egészséghét szervezésében megrendezésre kerülő kerékpártúrához! (Étkezést és gyermekfelügyeletet erre a napra nem biztosítunk.) Minden diákot és szülőt szeretettel várunk!

Read more...

Egészséges sütemények versenye

A minden évben megrendezésre kerülő egészséghetet hagyomány szerint az iskolai süteménysütő verseny nyit. Ez idén 2016. október 10-én zajlott.

Read more...

Science on Stage

A Science on Stage fesztivált 2016. október 7-9. között a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban rendezték meg a következő témakörökben:

Read more...

Iskolai, óvodai étkezési térítési díjak befizetésének időpontjai:

2016. október 13. (csütörtök): 8.00-12.30 óráig; 13.30-17.00 óráig,

2016. október 14. (péntek): 8.00-12.30 óráig; 13.30-15.00 óráig.

Befizetés helye: Általános Iskola (Zsombó)

Read more...

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az 1/a osztály napjának délelőttjét és délutánját áthatotta az emlékezés, a néma főhajtás elődeink előtt. Tanítójuk, Anikó néni mesélt a nap eseményeiről, megnézték az aradi tizenhárom arcképét, videót tekintettek meg a megtorlás helyszínének fotóival.

Read more...

Pick futás

2016. szeptember 25-én rendezték Szegeden a XV. jubileumi Pick Utcai Futófesztivált, amelyen iskolánk is képviseltette magát. A SZIKAI-ból rekord számú jelentkező, 61 fő vágott neki a 3,4 km-es távnak.

Read more...

A Székelyföldről jelentik

Iskolánk hetedikes diákjainak ebben a tanévben is sikerült elnyerni a Határtalanul pályázat támogatását (pályázati azonosító: HAT-16-01-0683), így egy hetet töltenek Erdélyben szeptember végén.

Read more...

   

hipersuli

dth