Napi evangélium

2016. augusztus 28. – Évközi 22. vasárnap

Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Amikor észrevette, hogy a meghívottak válogatják az első helyeket, egy példabeszédet mondott nekik. „Amikor lakomára hívnak – kezdte –, ne ülj az első helyre, mert akadhat a hivatalosak közt nálad előkelőbb is. Ha ez megérkezik, odajön, aki meghívott titeket, és felszólít: Add át a helyedet neki! És akkor szégyenszemre az utolsó helyet kell elfoglalnod.
Ha tehát hivatalos vagy valahova, menj el, és foglald el az utolsó helyet, hogy amikor a házigazda odajön, így szóljon hozzád: Barátom, menj följebb! Milyen kitüntetés lesz ez számodra a többi vendég előtt! Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják.”
Ekkor a házigazdához fordult: „Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat, se gazdag szomszédaidat, mert azok is meghívnak és viszonozzák neked. Ha lakomát adsz, hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. Boldog leszel, mert ők nem tudják neked viszonozni. Te azonban az igazak feltámadásakor megkapod jutalmadat.”

Lk 14,1. 7-14

   
   

Tanévkezdő szülői nyilatkozatok

Tisztelt Szülők!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a tankönyvosztás során a mellékletben található szülői nyilatkozatokat kell majd kitölteniük.

Read more...

Gólyatábor

„Gólyatábori" beszámoló, avagy nem is olyan nehéz az iskolatáska...

A záró nyári tábort augusztus második hetében szerveztük meg meglehetősen nagy létszámú gyermekcsoportunk számára, túlnyomórészt leendő kis elsőseink aktív részvételével. Azzal a nem titkolt szándékkal csalogattuk majdani tanítványainkat az iskola megújuló falai közé, hogy egy kicsit szokják meg az épület hangulatát, ismerjék meg egymást és az első napokat megkönnyítendő a tanító néniket is.

Read more...

I. SZIKAI úszótábor

2016. augusztus 15-19. között zajlott az iskola első úszótábora Mórahalmon 16 gyermek részvételével. A jelentkezők közül voltak, akik már tudtak úszni, de voltak olyanok is, akik most ismerkedtek meg az úszás alapjaival, így két csoportra oszlottak a gyerekek.

Read more...

MIEE

A Microsoft Innovatív Pedagógus Szakértő (Microsoft Innovative Educator Expert, MIEE) programjának célja egy kivételes közösség működtetése és tagjainak elismerése azért, hogy a résztvevő tanárok technológiai élenjárásukkal motiválják kollégáikat és tudásuk megosztásával elősegítsék a diákok hatékonyabb felkészítését. Az Innovatív Pedagógusok és a Microsoft szoros együttműködésben dolgoznak az oktatás innovatív átformálásán.

Read more...

Információk a 2016/2017. nevelési év kezdéséről

A tankönyvosztással egy időben nyilatkozatokat kell kitölteni (pl. étkezés, gyermek betegségei, stb.), ezért ehhez a szülő/gondviselő jelenléte feltétlenül szükséges.

Read more...

Tábori beszámoló

Játszani is engedd!

A negyedik tábori hét július 18-án vette kezdetét. Különlegessége volt, hogy vendégül láthattunk 4 máriaföldei és 5 rékási diákot és tanáraikat. A hét három napján Tűhegyi Balázs is segítette munkánkat mint közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás tanuló.

Read more...

Taneszközjegyzék a 2016/2017. tanítási évre

Az alábbi évfolyamokra kattintva érhető el a lista, mire lesz szüksége tanulóinknak a következő évben.

Read more...

Tábori beszámoló

Öröm a kiskert!

2016. június 27-én kezdődött az „Öröm a kiskert!" elnevezésű nyári iskolai napközis tábor. A hét folyamán minden nap átmentünk megöntözni és gyomlálni az iskolai tankertet, ahol már szépen növekszik a sárgarépa, karalábé, bab, paradicsom és paprika.

Read more...

Bibliai történetek és a valóság

2016 februárjától júniusig a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében és támogatásával bibliodráma foglalkozásokon vehettünk részt tanítók, tanárok, Szásziné Fehérváry Anikó hitoktató és Keserű György SchP vezetésével. A Biblia teljes emberi valónkat megszólította szavaival, képeivel, szimbólumaival, jeleneteivel, eseményeivel.

Read more...

   

hipersuli

dth