Napi evangélium

2017. december 12. – Kedd

Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül.”

Mt 18,12-14

   

Megkezdődött a tanév

Tanévnyitó ünnepéllyel vette kezdetét az új nevelési év, augusztus utolsó napján jöttünk össze a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében.

Az idei mottó kihirdetésével („A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása" – Morus Szent Tamás) kezdte beszédét Pálmai Péter, az iskola igazgatója, majd összegezte a nyár felújítási munkálatait és a legfőbb változásokat: önállósodott a mórahalmi intézményegység, egyesült az általános iskola és a művészeti iskola, így az intézmény neve is megváltozott. Szeptember elsejétől az iskola a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevet vette fel.

Az ötödikesek – a hagyományoknak megfelelően – ajándékot adtak át az elsősöknek, akik egykori óvodapedagógusaik segítségével énekkel köszöntötték az új évet.
Az iskolai műsort a 2/b osztályosok és felső tagozatos segítőik adták, akiknek Soós Róbertné tanította be a verseket, táncot.
Gyuris Zsolt, Zsombó Nagyközség polgármestere köszöntőjében az olvasás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét, megemlítette, hogy szeptembertől azzal segíti az önkormányzat az iskolát, hogy a képviselő-testület felvállalta a közétkeztetés biztosítását, majd méltatta azt a kormányzati intézkedést, miszerint már minden általános iskolás ingyen kapja a tankönyveket.