Napi evangélium

2018. január 16. – Kedd

Egyszer, amikor az Úr szombaton vetések között járt, tanítványai útközben tépdesni kezdték a kalászokat. Ezért a farizeusok megszólították: „Nézd, olyat tesznek szombaton, amit nem szabad!” Jézus ezt felelte nekik: „Sohasem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt nélkülözött és éhezett? Abjatár főpap idejében bement az Isten házába, és megette a megszentelt kenyereket, és adott belőle társainak is, pedig ezeket a kenyereket csak a papoknak volt szabad megenniük.” Majd ezt mondta nekik: „A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért. Azért az Emberfia ura a szombatnak is.”

Mk 2,23-28

   

Megemlékeztünk az 1956-os forradalomról

A nemzeti ünnepen 14.00-kor jöttek össze a zsombóiak a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében.

Az egybegyűlteket Gyuris Zsolt polgármester úr köszöntötte. B. Nagy László országgyűlési képviselő ünnepi beszédében felidézte a forradalom kiváltó okait és főbb eseményeit. Iskolánk műsorát a 6/b osztályosok adták, akiket osztályfőnökük, Zsemlye Ágnes készített fel. Diákjaink verssel, zenével idézték meg 1956 szellemét.

Az ünnepély után átvonultunk a templomkertbe, ahol a zsombói közintézmények és civil szervezetek elhelyezték az 56-os hősök tiszteletére az emlékezés koszorúit.