Napi evangélium

2017. december 12. – Kedd

Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül.”

Mt 18,12-14

   

Címvédő győzelem Szentesen

Az idén 5. alkalommal rendezték meg Szentesen a "Duó dallam nélkül" elnevezésű rendhagyó, páros szavalóversenyt. Ezen a megmérettetésen minden olyan eszköz megengedett, ami a hagyományos szavalás során tilos.

Tehát szabad többet játszani a mimikával és a gesztusokkal, lehet mozogni, a versmondó pódiumot egy kis színpaddá alakítani. Éppen ezért talán még nehezebb helyzetben vannak nem csak a versenyzők, hanem a felkészítő pedagógusok is.Ebben az évben iskolánkat Gyuris Enikő - Szunyog Milán, Kovács-Hegedűs Zsófia - Urbán Izabella valamint Hajlik Viola - Piri Béla Erik képviselte.Milán és Enikő ebben az évben is meg tudták ismételni a tavalyi remek szereplésüket, ami az I. helyet jelentette a számukra. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Lázár Jánosnak!