Napi evangélium

2018. január 16. – Kedd

Egyszer, amikor az Úr szombaton vetések között járt, tanítványai útközben tépdesni kezdték a kalászokat. Ezért a farizeusok megszólították: „Nézd, olyat tesznek szombaton, amit nem szabad!” Jézus ezt felelte nekik: „Sohasem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt nélkülözött és éhezett? Abjatár főpap idejében bement az Isten házába, és megette a megszentelt kenyereket, és adott belőle társainak is, pedig ezeket a kenyereket csak a papoknak volt szabad megenniük.” Majd ezt mondta nekik: „A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért. Azért az Emberfia ura a szombatnak is.”

Mk 2,23-28

   

Dévai sikereink

A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum 15. alkalommal hirdette meg az „Adventi koszorú" vallásos versek versmondó versenyét. A kis csapatunk december 8-án, péntek reggel indult útnak. Délután megtekintettük a vajdahunyadi várat, majd elfoglaltuk a szállásunkat. Vacsora előtt még volt arra időnk, hogy Déva karácsonyi fényeit megcsodáljuk és szétnézzünk a vásárban.

Szombaton izgatottan vártuk a verseny kezdetét. A színvonalas megnyitó után a gyerekek elfoglalták a versenyhelyszíneket. A verseny rangját emelte, hogy 5 kategóriában, 164 versenyző, vagyis minden korcsoportban 30-40 tanuló mérte össze tudását, tehetségét. Magyarországot Zsombó és Szarvas képviselte.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert sok szép szavalatot hallottunk. Amíg a döntés megszületett, a résztvevők kézműves foglalkozáson vehettek részt. Hosszú várakozás után a zsűri kihirdette az eredményt. Urbán Izabella 1., Kovács-Hegedűs Zsófia 2., Németh Ádám különdíjas lett. Gratulálunk a gyerekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek a felkészítésért.