Napi evangélium

2018. január 17. – Szerda

Egy szombati napon Jézus betért a kafarnaumi zsinagógába. Volt ott egy fél kezére béna ember. A farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton. Vádaskodni akartak ugyanis ellene. Jézus felszólította a béna kezű embert: „Állj ide középre!” Aztán megkérdezte a körülállókat: „Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?” Ők azonban hallgattak. Erre Jézus szívük keménységén elszomorodva haragosan végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: „Nyújtsd ki a kezedet!” A beteg kinyújtotta kezét, és meggyógyult. Erre a farizeusok kimentek, és tanakodni kezdtek a Heródes-pártiakkal, hogy miként okozhatnák Jézus vesztét.

Mk 3,1-6

   

Az év dolgozója 2017

December 14-én tartottuk a József Attila Közösségi Házban a zsombói közintézmények dolgozóinak karácsonyi ünnepségét. Ebből az alkalomból Gyuris Zsolt polgármester kihirdette, kik lettek az intézmények idei díjazottjai, akik 2017-ben elnyerték az év dolgozója címet. Az iskola idei méltatottja Faragó Gabriella lett. Polgármester úr köszöntő beszédében kiemelte, hogy szeptember elseje fontos dátum volt az iskola életében: ezen a napon egy intézményben egyesült az általános iskolai és a művészeti iskolai oktatás. Az átalakulás üdvözlendő, ésszerű és hasznos döntés volt a fenntartó részéről. De ahhoz, hogy összenőhetett, ami összetartozik, szükség volt egy Faragó Gabriellára is. A neve egyet jelent Zsombón a művészettel, a kultúrával, a pedagógiával. Ő volt az, aki a kezdetektől, 1996-tól azért dolgozott, hogy a zsombói művészetoktatás Magyarország élvonalában legyen. Ennek eléréséért még arra is képes, hogy ha kell, eggyel előre lépjen, ha kell, eggyel hátra. Mekkora emberi nagyságra utal, ha valaki még a saját karrierjét, szakmai életútját is hajlandó háttérbe szorítani, ha az szolgálja a munkahelye érdekét! Idei díjazottunknak rendkívüli szimata van ahhoz, hogy olyan döntések szülessenek, amik hosszú távon az iskola életét szolgálják. Tavaly még intézményvezetőként toldozta-foldozta a magyar köznevelés mentéjét, idén igazgatóhelyettesként teszi ugyanezt.

Faragó Gabriella Zsombón fogalom. Mert ennek a nemzetnek vannak rendkívüli művészei. Vannak kiváló matematikusai is. Még jó vezetői is akadnak. Viszont mekkora kincs az, ha mindez egy emberben testesül meg!

A díjhoz gratulálunk!