Napi evangélium

2017. december 12. – Kedd

Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül.”

Mt 18,12-14

   

Hetedikesek határtalan kirándulása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" című, HAT-14-01 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott, HAT-14-01-0548 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Vándorfecske című pályázatuk az oktatásért felelős miniszter döntése alapján 699480 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Így hetedik osztályos tanulóink május 17-21-ig székelyföldi körutazást tettek.

Meglátogatták orotvai testvériskolánkat, végigjárták a Békás-szorost, csónakáztak a Gyilkos-tavon, megnézték a marosvásárhelyi kultúrpalotát és a parajdi sóbányát, sőt betekintést is nyertek a kolozsvári rádió magyar adásának készítésébe.

A tartalmas programokat köszönjük Tarczal-Márta Edit osztályfőnöknek, Jakab Editnek, Pálmai Péter igazgatónak és Földiné Fülöp Katalinnak, iskolánk nemzetpolitikai referensének, aki a nyertes pályázat benyújtásában is közreműködött.

A gyerekek zsombói eperrel kedveskedtek az orotvai testvérdiákoknak, ebben köszönjük a termelők és a szülők felajánlásait.


 

Zsombói vendégek a kolozsvári rádióban

Bő három héttel ezelőtt, május harmadik vasárnapján egy hatalmas, vidám-tarka turistabusz húzott be Rádiónk parkolójába. Utasai, a magyarországi Zsombó hetedik osztályosai és kísérőik Orotvára indultak, s kolozsvári pihenőjük közben a kincses város néhány nevezetességét is meg szerették volna ismerni.

A házigazda szerepét Juhász Éva töltötte be, aki – miután körbevezette vendégeinket, s pár percnyi gyorstalpalót tartott a stúdiómunkáról – a riportmagnót is elővette, hogy egy ilyesfajta emlék is maradjon a találkozásról.

<tovább>


Hetedikes családi nap

Családi napon számoltak be szüleiknek május 28-án a hetedikesek a HAT-14-01-0548 pályázati kódszámú tanulmányi kirándulásukról.
Utána a közös játék, főzés következett, majd az estét közös milánói makarónis vacsorával zárták, ami nagyon finom volt és utolsó "szálig" elfogyott. Az este során a kötetlen beszélgetések rendkívül jó hangulatban folytak. Méltó lezárása volt ez az este ennek a mozgalmas évnek, amit az osztály maga mögött tudhat.